Uw winkelwagen is leeg!
Welkom bezoeker. Wilt u inloggen of registreren?

Historie Spencer BV

HISTORIE SPENCER BV

´Spencer Medical´, daar begon het mee, nu 25 jaar geleden. Dit bedrijf werd opgericht te Den Haag door enthousiaste CCU- en ambulanceverpleegkundigen. `Wie begint er nou een zaak in eerste-hulp-artikelen?` vroegen velen zich af. Wij wilden iets anders, iets nieuws, mensen advies en voorlichting geven over de aanschaf en het gebruik van de juiste eerste-hulp- brandbestrijding- en reddingsmaterialen. Nergens was er toen een winkel waar je naar binnen kon stappen en vragen: "Waarmee kan ik het beste een bloedende wond verbinden en hoe moet dat precies?"

Het idee sloeg aan en het werd drukker en drukker. Met name een eerlijk advies en een goede uitleg in het gebruik van materialen sprak de klant aan. Al gauw werd de vraag gesteld of wij ook bijvoorbeeld een EHBO- en reanimatie-opleiding konden geven. Dat deden we en door de enorme vraag naar de diverse opleidingen werd in 1994 de firma ´Spencer Training´ opgericht welke zich alleen met opleidingen en advies zou bezighouden. De tijd was er rijp voor: in 1994 werd de BHV-Wet van kracht en werden we overstelpt met vragen omtrent advies, risico-inventarisatie, opleiding en oefening. Toch wilden wij meer bieden dan de inmiddels als paddestoelen uit de grond gerezen "opleidingsbedrijfjes". Bij ons kon men terecht voor het gehele veiligheidspakket: vanaf het (nog steeds gratis) adviseren tot het vormen en begeleiden van een BHV-organisatie, het maken van nood-ontruimingsplannen, het opleiden van personen, het leveren van alle denkbare veiligheidsartikelen, het ontwerpen en inrichten van eerste-hulp- en behandelkamers, het verzorgen van jaarlijkse herhalingstrainingen en ontruimingsoefeningen, teambuilding en incentif-trainingen. Alles hoorde bij het brede pakket.

Zo ontstond een duurzame vertrouwensrelatie met de klant en niets was (en is) ons te gek. Ook in het buitenland worden cursussen door ons verzorgd, tot in Angola en Arabië toe. Klanten die ons beter leerden kennen gebruikten ook vooral onze kennis. Zo is het al lang niet meer ongewoon dat een klant ons belt met de vraag: "Zeg, de brandweer wil dat wij iets veranderen, klopt dat wel?" Advisering en begeleiding bij dit soort 'probleempjes' wordt bij ons niet als vreemd ervaren.
Door dit zeer brede leveringspakket en de grote belangstelling hiervoor moest (deskundig) personeel worden aangetrokken, waarbij wij het liefst 'praktijk-mensen' in dienst nemen. Mensen die vanuit hun ervaring kunnen spreken, of het nu gaat om de verkoop van artikelen of het geven van cursussen: het handelt om de praktijk.

Door dit unieke concept zijn Spencer Medical en Spencer Training uitgegroeid tot in heel Nederland bekende organisaties.
In augustus 1998 verhuisden wij naar Zoetermeer, waar ook een trainingscentrum werd geopend met een groot scala aan trainingsmogelijkheden. Tevens werd voor extra lesfaciliteiten een tweede pand betrokken.
In 2002 is ‘Spencer Safety’ opgericht voor de import van z.g. ‘mistgeneratoren’. Deze, inmiddels zeer populaire, manier van beveiligen (wat een dief niet ziet, steelt hij niet) zal in de komende jaren zeker verder uitgroeien tot een zeer gewilde manier van beveiligen van woonhuizen en bedrijfspanden. In 2003 werden nog twee panden bij ons hoofdgebouw betrokken voor de uitbereiding van lesfaciliteiten.
September 2004 ontvingen wij van het NIBHV het Opleidingsinstituut Keurmerk. In september 2013 werd ons nieuwe restaurant geopend om nog betere verse lunches, hapjes en drankjes te kunnen verzorgen. Tevens kwamen er twee lesruimtes bij. In 2015 is de showroom vernieuwd en gingen we in een nieuwer, digitaler jasje. We blijven in beweging!
 
Veel klanten noemen ons 'de familie Spencer'. Waarom? Waarschijnlijk omdat wij gewoon ons zelf zijn gebleven en wij graag ons kennen en kunnen willen overbrengen naar de klant, zonder poespas, zonder dubbele bodem en met groot enthousiasme.

EN TOEN?

Spencer was toe aan de volgende stap. Om "de familie Spencer' na ons 25 jarig jubilieum in mei 2017 ook voor de komende 25 jaar voort te kunnen zetten zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons kon helpen de familie traditie voort te zetten en een nieuwe toekomst vorm te geven. We hebben deze partner gevonden in het eveneens familiebedrijf CURA Groep waar reeds opvolging van de eerste aan de tweede generatie heeft plaatsgevonden en een organisatie staat die voor zowel het heden maar zeer zeker voor de toekomst ons een warm thuis geeft.

Back to Top